Cefn Coed Road

Client: Mr & Mrs M Russell

A detached, luxury house to replace the existing dwelling. The site benefitted from a significant collection of mature trees to the front and rear providing the completed building with instant maturity.

The brief comprised a series of large rooms, well connected with an open plan kitchen/dining/family room, a south facing rear terrace and light filled entrance hallway providing instant visibility of the garden and the views.

The design is a contemporary solution comprising a series of mono pitched roofs and striking, timber clad features. At first floor three large bedrooms all with ensuites are located with the master bedroom on the second floor including his and her ensuites and spectacular views from a west facing terrace.

There is also a large indoor swimming pool, discreetly located to the rear of the property with a glazed elevation overlooking the garden to the west

The house is well set back in a road of large, predominantly Victorian and Edwardian villas and is screened by large trees, providing ample space for cars.

To the rear the views are more open, so large areas of glazing have been provided to increase solar heat gain and allow plenty of light to flood into this modern home.